GSU ADMISSIONS RELATED QUERIES
admissions@gsu.ac.zw or call 0842824719

  1. How do I apply to study at GSU?
    Answer: Download the application on the website and email the filled form to admissions@gsu.ac.zw
  2. How do I apply online?
    Answer: currently the online application is not functional but it will be available soon
  3. How many points at A ‘level does one require to be eligible to study for a particular programme?
    Answer: 2 Advanced Level Passes
  4. What is the cut–off point for enrolment?
    Answer: Cut off points varies depending on the competition for places.
  5. Does GSU take transfers from other Universities?
    Answer: transfer from other institution is acceptable after meeting the set criteria.
  6. Does GSU consider foreign qualifications?
    Answer: Foreign qualification are considered
  7. Which programmes does GSU offer?
    Answer; List of programmes are available on the University website.
  8. When are applications being accepted?
    Answer: Applications are processed on a first come first serve basis.
  9. How many intakes does GSU have?
    Answer: Normally there are two intakes depending on the programmes on offer.
  10. How much is the fees?
    Answer: Fees structure is available on the website and could be changed from time to
    time.
  11. Can I be exempted from part 1 studies since I have a Diploma/ Higher Diploma?
    Answer: No exemptions for Diploma holders.
  12. Does GSU offer bridging modules?
    Answer: At the moment there are no bridging courses.
  13. Can I enrol under mature entry?
    Answer: Mature entry is available for selected programme
  14. Which modules will be done under a degree programme?
    Answer: modules of each programme are available in the University website.
  15. How can I download the application form?
    Answer: Link for downloading is available on the website under “Downloads”.